مداخلات روانی اجتماعی برای بهبود سلامت روانی، اجتماعی و جسمی در اعضای خانواده تحت تاثیر مصرف مواد یکی از بستگان بزرگسال: جستجو و مرور سیستماتیک شواهد
استفاده از الکول و مواد مخدر یک نگرانی قابل توجه بهداشت عمومی است و در خانواده ها وجود دارد. تصور می شود که بیش از 100 میلیون نفر تحت تاثیر مصرف مواد یکی از بستگان نزدیک قرار دارند و بسیاری از آنها پیامدهای منفی بهداشتی و اجتماعی را تجربه می کنند. استرس زاهای اضافی، مانند درگیری بین فردی، مسائل مالی، بار مراقبت، و درگیری های خانوادگی، اغلب تاثیر چند بعدی استفاده از مواد را افزایش می دهد. علاوه بر این، شواهدی از ارتباط بین مصرف مواد و خشونت شریک صمیمی و سوء استفاده، هم در مجرم و هم در قربانی، و همچنین ارتباط بین مصرف شدید مواد و شدت خشونت وجود دارد. کودکان به ویژه به عواقب مصرف مواد یکی از اعضای خانواده حساس هستند، به خصوص اگر مصرف کننده مواد پدر و مادر خود باشد، با شواهدی از ارتباط با طیف گسترده ای از آسیب ها از جمله سوء استفاده و غفلت.
هدف این بود که ادبیات بین المللی برای مداخلات موثر به منظور افزایش رفاه اعضای خانواده تحت تاثیر استفاده از مواد یکی از بستگان بزرگسال، با استفاده از تکنیک های سیستماتیک سخت به دنبال و ارزیابی شواهد. هدف این بود که بفهمیم چه نوع درمان هایی مورد استفاده قرار می گیرند و چه چیزی در مورد تاثیر آنها بر رفاه روانی، اجتماعی و جسمی آنها شناخته شده است.
با پیروی از استراتژی جستجو و بررسی سیستماتیک، شواهد به صورت روایتی با نوع مداخله سنتز شدند. 65 مقاله نشان داد که معیارهای شمولیت (از 58 آزمایش مختلف) را داشتند. برای هر پایگاه داده، یک استراتژی جستجو بر اساس کلمات کلیدی، سرفکن های تیزار، بولین، و اپراتورهای همبستری توسعه و اجرا شد.
اکثر مطالعات مداخله ای که به طور انحصاری یا مشترک به اعضای خانواده آسیب دیده تحویل داده می شوند، بر کاهش مصرف مواد تمرکز دارند. خانواده ها معمولاً به عنوان روشی برای تاثیر گذاری بر تغییر در کاربر هدف در درمان گنجانده می شوند. این درمان ها از برآورده کردن الزامات خانواده و اثرات چند بعدی سوء مصرف مواد، از جمله اثرات بلند مدت بر رفاه روانی و اجتماعی خانواده کوتاه می آید. مصرف مواد از بستگان بزرگسال تاثیر قابل توجهی بر خانواده دارد. آشکار است که درمان مصرف مواد اولین گام حیاتی در بهبودی خانواده است.
در نتیجه، درمان های رفتاری ارائه شده با همکاری مصرف کننده مواد مخدر و اعضای خانواده آسیب دیده نشان داده شده است به منظور بهبود رفاه اجتماعی اعضای خانواده (کاهش خشونت شریک صمیمی، افزایش رضایت از رابطه و ثبات و عملکرد خانواده). یک جزء مداخله درمانی هدفمند در مجاورت آن ممکن است سود روانی برای اعضای خانواده بزرگسال مبتلا فراهم کند. نیاز به تحقیقات است که توسعه و ارزیابی درمان با هدف پرداختن به چالش های چند بعدی متعدد است که بسیاری از خانواده ها برخورد با سوء مصرف مواد مخدر صورت وجود دارد. مطالعه بیشتری برای ارزیابی اثر بخشی یک مداخله روانی اجتماعی چند جزئی که هدف آن کمک به مصرف کننده مواد و اعضای خانواده آسیب دیده است، با تمرکز برابر بر نیازهای آنها مورد نیاز است.